снимка БулфотоБългария ще заяви участие в европейската програма HERA инкубатор. Тя

...
снимка БулфотоБългария ще заяви участие в европейската програма HERA инкубатор. Тя
Коментари Харесай

Проф.Ангелов: България ще заяви участие за програмата HERA

снимка Булфото

България ще съобщи присъединяване в европейската програма  " HERA развъдник ". Тя се отнасяс  за присъединяване в производството на ваксини против COVID-19, които са регистрирани на територията на Европейски Съюз. Това заяви пред Нова телевизия министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.

По думите му, на равнище Европейски Съюз към този момент " върви връзка за основаване на така наречен стратегия " HERA развъдник ", съобщи.

Идеята е да се обединят индустриалните мощности на всички страни от общността, разяснява министърът по отношение на изказването на премиера Бойко Борисов от през днешния ден, че България е подготвена да стартира произвеждане на ваксини.

Целта е посредством програмата да се преодолее дефицитът на ваксини, който към настоящия миг не разрешава да се ускорят темповете на имунизацията в страните от Европейски Съюз.

Министър Ангелов подсети, че България е декларирала двукратно повече ваксини от нужното, само че доставките не се извършват.

" Осигурили сме задоволително ваксини за две Българии. Кога ще почнат да идват - не зависи от нас. Организацията е такава, че когато дойдат, незабавно вършим по този начин, че да стигнат до имунизационните центрове и до персоналните лекари. Ваксината е вярата за оправянето с вируса. " - акцентира той.

" Моята вяра е в тези дни, в които мерките ще бъдат по-строги, хората да схванат смисъла им. Думата " локдаун " е нещо, което се случва в други страни. В България няма затваряне на всичко, няма вечерен час. Опитваме се даваме глътка въздух на хората. Целият свят е изправен пред тази рецесия. Не мога да предскажа какво ще се случи след тези 10 дни и дали ще има потребност от продължение на ограниченията. " - означи професорът.

" Никога не съм си разрешавал да споделям нещо друго освен истината. Живеем в една безпрецедентна рецесия, която става един път на 100 години. Няма по-силно оръжие от истината тогава, когато желаеме да бъдем спечелили. По отношение на това дали тези 10 дни ще бъдат задоволителни или не, предлагам на всички учени, математици, политици, биолози малко примирение. Нека се научим на изкуството на дребните крачки. Нека да мислим за всеки ден, за всяка една сложена маска, за всяко едно неотиване на обществено събиране. Нека да мислим всеки един от нас какво би трябвало да направи, с цел да се случи това, което целим. " -призова Ангелов.

По думите му, мерките не се въздействат от идния избор.  " Изборите са нещо, което идва и си отива. Аз съм един от хората, които постоянно желаят да споделят извънредно тъкмо нещата. Аз съм хирург, привикнал съм на точност и акуратност в дейностите си. Не мога да вляза в интервенция, в която нямам явен проект. Единственото нещо, което можем да създадем, е да се надигнем пред вируса. За каква политика става въпрос, когато лечебните заведения стартират да се пълнят, когато споделят, че се заразяват дребни деца. Здравето на хората политика ли е? Защо приказваме за нея? " - запита министърът.

Той увери, че изборите няма да бъдат отсрочени и че ще бъдат взети нужните хигиенични ограничения: " Те ще се проведат безвредно. Нека хората да гласоподават. "

Костадин Ангелов разяснява и новината, че проф. Андрей Чорбанов е в болница с ковид.

" Съжалявам за проф. Чорбанов. Надявам се да се оправи, доста е тежко болестта. То става постоянно истина, когато ни настигне. " - установи министърът на опазването на здравето.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР